mandag 17. juni 2013

Litt anneledes fugleliv i hagen, enn små fuglan
Vi har 3 måsepar som kommer til oss vært år og ligger på reir i måsekassene vi har satt opp rundt omkring i hage området vårt.
Syns det er så artig og følge med måsene, selfølgelig kan det være litt for mye skriking på dem av og til, men æ syns måse skrik hører sommeren til :)Men igår formiddag blei ho måsemor i den ene kassa veldig urolig , fløy rundt omkring og skreik noe fryktelig med et anneldeses skrikemål, ho fløy og sirkla over området rundt kassen og bakken, , æ skjønte at noe var galt og gikk bortover og kikket i bakken mens æ forsiktig trødde fotan ned.Holdt på og tråkke på denne bittelille måse ungen som var ramlet ut av kassen , så med en gang at den var ganske så nyfødt og ikke helt klar til og møte den store verden riktig ennu.
Gunnar tok stigen og klatret opp og la den tilbake i kassen, der lå det en måseunge til og skreik.


Måsemor blei rolig med en gang og satte sæ ned for og kose med ungene sine.


Fornøyde måseforeldre :)

***


Nede i fjæra er det også satt opp en kasse, der har et Tjeld par ligget på reir i noen uker


og for en uke sia sprang det 3 småe nøster i fjæra ilamme foreldrene,
 dere ser en grå bitteliten unge i bakanten mot gresset, litt vanskelig og få øye på.Stor spova går og skriker utenfor hos oss, 
antagelig har dem unger i gresset som de passer påSå det er ikke bare småfugla vi har i hagen vår .3 kommentarer:

 1. Litt av et fugleliv hos dere :-). Og så morsomt med de kassene! Godt du kunne være reddende engel for måseungen også.
  Tittet litt på ditt forrige innlegg også, og beundret alle de fine hvite. Noen har jeg ikke engang. Håper du får ei fin hageuke!

  SvarSlett
 2. Næææmen så fin men uheldig liten krabat, det var godt du skjønte det var noe galt så dere fikk reddet den.
  Så artig med så flotte fugler å følge med på, måkene er her hos meg også men reir har de nok ute på skjæra.
  Det er artig og se og lese dyre\fugl innlegg der det ender godt.
  Flotte bilder, Maritklem.

  SvarSlett
 3. Flotte fuglebilder og så bra redningsaksjon. Mye fin blomstring hos deg. Jeg har tatt opp all (nesten) tulipanløken min, vet ikke hva som er galt løken er sunn og frisk tror jeg, men det blir ikke noe vekst. Så nå har jeg lagt de under dekke under en busk, så får jeg prøve å plante de på et annet sted til høsten.
  Ha en fin dag, klem Laila

  SvarSlett